Harbiye’den Şebnem Ferah geçti! Sanatçıya Instagram’dan yürüyenler de var

şebnem ferah

Türk rock müziğinin güçlü sesi Şebnem Ferah, geçtiğimiz gece Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarıyla buluştu. Hem de ne buluşma! Neredeyse bitmiyordu!

Daha önce birçok kez Şebnem Ferah’ı canlı olarak izlemiştim, ama bu konser farklıydı. Sanatçının kendisinin de ifade ettiği üzere, Harbiye konserleri farklı bir havaya sahip. Şebnem Ferah, üçüncü kez Harbiye’de idi. Ben ise, onu ilk kez bu sahnede izleyecektim. Tabii ki yalnız gitmedim.

Saat 21:30’a yaklaşırken, biz de mekana yaklaşmıştık. Derken gecenin karanlığında alarm sesleri yükselmeye başladı. Zaten etrafta pek kimse de yoktu. “Yoksa savaş mı çıktı?” diye söylenirken sevgili arkadaşımdan cevap geldi: “Konser başlangıcı bu. Başlamak üzere!” Neyse ki tam zamanında gelmişiz, aslında biraz da geç kaldık denebilir. Zira dışarıda kimse yoktu, çünkü herkes içeriye girmişti bile. Sanki bir tek bizi bekliyorlarmış gibiydi. “Hadi gelin de çalmaya başlayalım” gibisinden.

Şebnem Ferah, kendisine uzun süredir eşlik eden grubuyla birlikte geçmişten günümüze en sevilen şarkılarını seslendirdi. “Mayın Tarlası”, “Sigara”, “Benim Adım Orman”, “Bu Aşk Fazla Sana” gibi şarkılar bunlardan bazılarıydı.

Sanatçı, konseri 3 perde olarak hazırladı. İlk perdede rock n’ roll, ikinci perdede akustik, üçüncü ve son perdede de yine rock n’ roll. Özellikle akustik bölümde çalınan Cem Karaca klasiği “”Çok Yorgunum, Beni Bekleme Kaptan” performansı çok iyiydi.

Bu arada, Ferah’ın grubu demişken, yakın zamanda gerçekleşen bir değişiklikten ve bu konserdeki sonuçlarından da bahsetmek isterim. Yıllardır sanatçının gitaristi olan Metin Türkcan (Pentagram), kısa süre önce yerini Kerem Özyeğen’e (Mor ve Öteski) bıraktı. Özyeğen, Les Paul kasa gitarı, Guns N’ Roses motifli tişörtü, sahnedeki hareketli tutumu ve gitar dokunuşlarıyla gruba çoktan alıştığını göstermiş oldu. Bu konserde en çok merak ettiğim detaylardan biri o idi ve memnun kaldığımı söylemeliyim.

Şimdi de gelelim konserdeki bazı ilginç anlara. “Şebnem Ferah’a Instagram’da koşuyorlar!”

– Sahne önünden bir dinleyici, Şebnem Ferah’la dans etmek istedi ve bir süre sonra da sahneye davet edildi. Ancak bu durumdan birçok seyirci pek memnun kalmadı denebilir. Ferah da bunun farkına varmış olacak ki kendi deyimiyle “Bu değişik arkadaşı” kısa süre sonra sahneden indirmek zorunda kaldı.

– Yine bir hayranı Şebnem Ferah’a “Instagram’dan yürüdüğünü” söyleyince, sanatçı da mizahi bir dille “Kim, nereye yürüyor? Biz eski toprağız yahu. Ayrıca yürümeyi bırak, koşanlar bile var” diyerek salondakileri gülümsetti.

– Ve konserin finali. Aslına bakarsanız, konserin bitişini beklemeden pek çok seyirci mekandan ayrılmaya başlamıştı. Şebnem Ferah da bunu fark etti aslında. Yine de 21:30’da başlayan konser, saat 01:00’a yaklaşırken bitebildi. Evet, oldukça uzun bir süre ve seyirciler sonlara doğru gerçekten yoruldu. Bu esnada Ferah’ın performansında da düşüşler görüldü. Yine de sahnenin her noktasına giderek seyirciler sık sık teşekkür etmeyi ve seyircilerle sohbet etmeyi sürdürüyordu. Ta ki tuşlu çalgılarda yer alan Ozan Tügen’in “Artık selam verip bitirsek mi?” deyip araya girmesine kadar.

Sonuç olarak çok güzel, sunumu zengin ve sıcak bir konserdi, ama gerçekten son 1 saatlik dilimde yorulduğumuzu itiraf etmeliyim.

Nvidia ve Leadtek yapay zeka eğitimi ile ilgili ortak çalışma yapacak