Google’ın Güncelleştirmesine Hazır Olun!

google3

Google, mobil ara yüzü düzgün olan ve mobil kullanıcı dostu olabilen internet sitelerini arama sonuçlarında üst sıralara çıkaracak yeni sistemini yakın bir zamanda kullanıma sunacak.

Akıllı telefonları dikkate almadan hazırlanan internet siteleri de arka sıralara itilerek sıralama kaybedecek. Birkaç yıl öncesinde firmalar için internet siteleri olmazsa olmazlar arasında yer alıyordu; ancak bugünün dijital dünyası için artık bu yeterli değil; çünkü artık internet sitelerinin tüm dijital alanlarda görüntülenebiliyor olması gerekiyor.

Peki, neden? Nedeni basit: Akıllı telefonların kullanım alanlarının hızla artması arama araçlarının da artması anlamına geliyor.

Bu ayın sonundan itibaren Google artık günümüzün olmazsa olmazı mobil cihazları baz alarak bir değişikliğe gideceğini duyurdu.

Bu kapsamda, Google; mobil arama sonuçlarında daha mobil dostu faktörleri kullanacak ve mobil uygulamaların kullanım oranlarına bakarak arama sonuçlarında gösterecek.

google

Yani artık Google algoritmaları sitenizin yalnızca akıllı telefonlara uyumlu olup olmadığını göstermekle de kalmayacak eğer siteniz mobil uyumluysa arama sonuçlarında daha da yukarıya çıkacak.

Google’ın gerçekleştireceği bu değişim; özellikle mobil arama sonuçlarında çok önemli bir sıçrama yapacak ve Dünyada tüm dillerdeki aramalarda bu geçerli olacak.

Akıllı telefonları dikkate almayan ve masaüstü sürüme göre hazırlanan internet siteleri de doğal olarak arama sonuçlarında arka sıralara gerileyerek trafik kaybedecek. Bu büyük değişim irili ufaklı tüm firmaları da etkilemiş olacak.

4G’ye Ne Şartı Geldi?