Google’da doodle olan Sabire Aydemir kimdir?

Google ve Facebook'a işbirliği suçlaması!

Google’ın özel günlerde doodle hazırlama geleneğini hepimiz biliyoruz. Google bilim, sanat, tarih gibi çeşitli alanlarda tarihi kişilikleri anmak için her zamanki Google yazısından farklı olarak o güne özel doodle hazırlıyor.

Google’da doodle olan Sabire Aydemir kimdir? Bugün ise Google Sabire Aydemir için hazırladığı doodle ile karşımıza çıktı. Peki Google’da doodle olan Sabire Aydemir kimdir?

1 Şubat’ta Google’da Sabire Aydemir’in doodle olmasının ardından Sabire Aydemir’in kim olduğu ve çalışmaları herkes tarafından merak konusu oldu. 1 Şubat 1910 doğumlu olan Sabire Aydemir 112. Yaş gününde Google’da doodle oldu. Kullanıcılar Google tarafından hazırlanan doodle görseline tıklayarak Sabire Aydemir ile ilgili bilgilere erişebiliyor. Peki Google tarafından unutulmayan Türk kadını kimdir?

Google reklam çalışmaları için yeni yollar deniyor

İşte Sabire Aydemir hakkında bilinmesi gereken detaylar

Birçoğumuzun Google’ın hazırladığı doodle ile tanıdığımız Sabire Aydemir Türkiye’nin ilk kadın veteriner hekimidir. 1 Şubat 1910 Kastamonu doğumlu olan Sabire Aydemir 1991 yılında Ankara’da hayata veda etmiştir. Türkiye’nin ilk kadın veteriner hekimidir. 1937 yılında Veteriner Yüksekokulu’ndan mezun olarak veterinerlik mesleğine başlamıştır. İlkokulu İnebolu’da, ortaöğrenimini Erenköy Kız Lisesi’nde 1933’te tamamlayan Sabire Aydemir tıp fakültesine giderek doktor olmayı planlarken, o sene ilk olarak veteriner fakültesine kız öğrencilerin alınacağını öğrenince hayvanlara olan sevgisi nedeniyle veteriner hekimliği tercih etti.

1937 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında Kadınların seçme ve seçilme hakkının 50. yılı nedeniyle TBMM tarafından kendisine “İlk Kadın Veteriner Hekim” olarak ödül ve plaket verildi.

Google tablet teknolojisine yöneliyor: Apple karşısında diz çökebilir