Google, Bard için yeni özelliğini duyurdu

Google, Bard için yeni özelliğini duyurdu

Arama motoru devi Google geçtiğimiz dönemlerde Bard’ı piyasaya sürdü. Şirket şimdi Bard için yeni özelliklerini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Google’ın Bard sohbet robotu artık programlama görevlerinde kullanıcılarına yardımcı olma yeteneğine sahip. Teknoloji devi, kodlamanın kullanıcılarının en büyük isteklerinden biri olduğunu ve artık Bard’a kod oluşturma, hata ayıklama ve açıklama yeteneği eklendiğini söyledi. Bard artık C++, Java, JavaScript ve Python dahil olmak üzere 20 programlama dilinde yazabiliyor. Artık Google’ın diğer ürünleriyle entegrasyon özelliğine de sahip.

Google, Bard için yeni özelliğini duyurdu

Teknoloji devi, Mart ayında yapay zeka sohbet botuna erişim sağladı, ancak ChatGPT’nin bugün keyfini çıkardığı popülerliğe ulaşmak için hâlâ kat etmesi gereken yollar var. ChatGPT’nin çeşitli programlama dillerinde de mevcut kodu yazma ve geliştirme yeteneğine sahip olduğunu not etmek gerekirse, bu nedenle Google’ın Bard’a bu yeteneği vermesi zaten bekleniyordu. Google, Bard’ı başka şekillerde de sürekli olarak geliştiriyor ve daha önce PaLM adlı yeni bir dil modeli tarafından desteklenen yükseltmeleri kullanıma sunmuştu. Birkaç gün önce şirket, daha fazla özellik eklerken ve hata düzeltmeleri gerçekleştirirken Bard’ın yaptığı tüm değişiklikleri görebileceğiniz bir “deney güncellemeleri” sayfası oluşturdu.

ChatGPT’nin elde ettiği üne henüz erişemeyen platform yine de daha fazla özellik ekleyerek ön plana çıkmaya çalışıyor diyebiliriz. Bu kapsamda bunun gibi daha fazla seçenek de eklenecektir.

Samsung Galaxy Watch 5 sonunda beklenen özelliğe kavuşuyor