Final Fantasy 15’in Satış Tarihi Belli Oldu!

Final Fantasy 15 release date 428716

Xbox One ve Sony PS4 kullanıcılarınca merakla beklenen Final Fantasy 15’in, piyasaya sürülüş tarihi nihayet belli oldu.

Efsanevi serinin efsanevi yapımcısı Square Enix, daha önce yaptığı açıklamalarda, Final Fantasy 15’in satışa çıkış tarihinin, 30 Mart’ta düzenlenecek özel bir etkinlikte duyurulacağını ifade etmişti.

Final Fantasy

Ne var ki Square Enix’e yakın kaynaklardan sızan haberler, kesin tarihi işaret ediyor. Square Enix ile yakın ilişkiler içinde bulunan Uzak Doğulu Gematsu haber sitesine göre, Role Playing Game zincirinin son halkası 30 Eylül’de, Microsoft Xbox One ve Sony PS4 kullanıcıları ile buluşacak.

Gematsu, “Kaynaklarımız son derece güvenilir hatta Square Enix’in kalbinde… 30 Mart’ta düzenlenecek etkinlikte, piyasaya sürülüş tarihinin 30 Eylül 2016 olduğunu doğruladık.” açıklamasında bulundu.

30 Eylül tarihi adeta Yaz ve Sonbahar ayları arasındaki köprü… Tatilden gelip, işlerine taze taze geri dönen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Bir de ilginç bir ayrıntıya değinelim. Yapımcı stüdyo, oyunun asıl isminin Final Fantasy Versus XIII olacağını duyurmuştu. Ne var ki, efsanevi seriyi yeniden hatırlatmak isteyen Square Enix, Final Fantasy 15 isminin uygun olduğuna son anda karar verdi.