Facebook’tan iOS’a 360 derece video desteği!

facebook 360 derece video

Geçtiğimiz Eylül ayında Facebook, 360 derece video özelliğinin ilk sinyallerini vermişti. Şimdi ise iOS cihazlar üzerinde 360 derece videolar oynatılabilir hale geldi. Yani videolar içinde gezinti yapabilirsiniz.

facebook-360-derece-video

Facebook, 360 derece video özelliği ile geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkmıştı. İlk etapta sadece bir video ile bu özellik tanıtılmıştı. Şimdi ise artık iOS cihazlarda 360 derece videolar görüntülenebiliyor. Android cephesinde sanal gerçeklik gözlükleriyle çalışan bu özellik, iOS tarafında iPhone ve iPad üzerinden de izlenebiliyor.

360 derece videolar, özel kameralar ile çekiliyor. Eğer böyle bir kameranız varsa siz de 360 derece videolarınızı Facebook’ta yayınlayabilirsiniz. Facebook’un bu konuda BuzzFeed, FOX, GoPro gibi partnerleri şimdiden hazır. YouTube’a kıyasla biraz daha geç kalan Facebook, henüz bu videoların sayısının artması için erken olduğunun farkında. Ancak zamanla yaygınlaşacaktır.

Bu yeni video özelliği için ilk paylaşımlardan birini Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg yaptı. Eğer bir iOS cihazınız varsa Mark Zuckerberg’in profilinden bu videoya ulaşabilirsiniz. Sanal gerçeklik gözlüğünüz olması gerek yok. 360 derece videolar içerisinde parmaklarınızla yönlendirme yaparak gezinebiliyorsunuz. Yani aslında kadrajı siz belirliyorsunuz. Benzer bir uygulama YouTube’da da kullanılmıştı. Herkesin bu içeriklere ulaşmasını kolaylaştırmak adına, parmaklarla yönlendirme yapabilmek önemli bir avantaj. Tabii bu özellikten faydalanmak için en güncel Facebook sürümüne sahip olmanız gerek.

Geçmişten günümüze dikkat çeken HTC modelleri