ESET NOD32 Antivirüs 2021 inceleme: Korunuyor musunuz?

es2

#İŞBİRLİĞİ

Virüsler her geçen gün artıyor. Siber güvenlik konusunda en önemli markalardan ESET ise, en güncel tehlikelere karşı güvence veriyor. Bu videomuzda size ESET NOD32 2021 güvenlik yazılımından söz ediyoruz.

ESET NOD32 Antivirüs 2021 yazılımı, Windows, MAC ve Linux desteği sunan bir yazılım. Bu sayede daha fazla kullanıcıya erişmeyi planlayan firma, aynı zamanda daha kapsamlı bir güvenlik desteği sunabiliyor.

Bu yazılımı isterseniz öncelikle “ücretsiz deneme sürümü” olarak kullanabiliyorsunuz. Beğenirseniz, birkaç adım yardımıyla tam sürüme geçiş yapmanız ve hem iş hayatınızı hem de özel hayatınızı güvence altına almanız mümkün.

Kurulumu tamamladıktan sonra kapsamlı bir virüs taraması gerçekleştiren yazılım, sonrasında da size tavsiye ve öneriler veriyor, gelen güncellemeler ve oluşabilecek yeni tehlikeler hakkında da haberdar ediyor.

Sabit diskinizde yaklaşık 800MB’lık bir alan kaplayan bu yazılım, kullanışlı arayüzü ve PC sistem bileşenlerini zorlamayan çalışma performansıyla beğenimizi kazandı.

NOD32 Antivirus üzerinde ESET’in kullandığı gelişmiş teknolojiler virüsler, casus yazılımlar, truva atları, solucanlar, reklam yazılımları, kök setleri ve diğer tehditler tarafından gerçekleştirilebilecek sızıntıları sistem performansını düşürmeden veya bilgisayarınızı kesintiye uğratmadan önlemek için yapay zeka kullanıyor.

Geçtiğimiz yıl ESET NOD32’nin kullanıcı arabirimi değiştirmişti. NOD32’nin 2021 sürümünde de benzer bir kullanıcı arayüzü ile karşılaşıyoruz. Kullanışlılık testlerinin sonuçlarına göre önemli ölçüde yenilenen bu arayüz ile istenilen menüye kolaylıkla ulaşılabiliyor ve sisteminiz hakkında geniş bir bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca arayüz üzerinden çevrimiçi yardıma da erişebilir ve dinamik olarak güncellenen destek içeriklerine kolayca ulaşabilirsiniz.

ESET NOD32 Antivirüs 2021 inceleme: Korunuyor musunuz?

NOD32’nin ana görevi temel bir Antivirüs yazılımı olması. Yazılım bilinen ve bilinmeyen virüsleri, solucanları, truva atlarını ve kök setlerini proaktif bir şekilde algılıyor ve temizliyor. NOD32’nin sahip olduğu gelişmiş sezgisel tarama teknolojisi, daha önce hiçbir yerde görülmemiş kötü amaçlı yazılımları bile yakalayarak bilgisayarlarımızı bilinmeyen tehditlerden koruyor.

Yine NOD32’nin sahip olduğu Web erişimi koruması ve Kimlik Avı koruması, web tarayıcıları ile uzak sunucular (SSL dahil) arasındaki iletişimi izleyerek çalışıyor. Bu sayede tehditler bilgisayarınıza erişmeden sizi uyarıyor. Bunun yanı sıra sahip olduğu E-posta istemci koruması, POP3(S) ve IMAP(S) protokolleri üzerinden alınan e-posta iletişiminin denetimini sağlıyor.

NOD32’nin bir diğer beğendiğimiz özelliklerinden biri de bilgisayarınıza bağladığınız aygıtların denetimlerini yapması. Güvenlik yazılımı tüm USB flash sürücülerini, bellek kartlarını ve CD’leri/DVD’leri otomatik olarak tarıyor. Medya türüne, üreticiye, boyuta ve diğer niteliklere göre çıkarılabilir medyayı engelleyerek verilerinizi koruma altına alıyor.

Tabii ki ESET oyun severleri de unutmamış. Nod32 üzerinde gelen oyun modu sayesinde sistem kaynaklarını oyunlar veya diğer tam ekranlı aktiviteler için korumak üzere tüm açılır pencereleri, güncellemeleri veya sistemi yoğun bir şekilde kullanan diğer aktiviteleri erteleyebiliyorsunuz. Böylece oyun deneyiminizi bir üst seviyeye taşımanız mümkün oluyor.

Sistem kaynaklarınızı yormadan arka planda tam bir antivürüs güvenlik çözümü sunan NOD32 tehditlere karşı başarısıyla bu tarz bir yazılım arayan kullanıcılara tavsiyem. Ürüne eset.com.tr üzerinden ulaşmanız mümkün.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei MateBook 14 ile hem işte hem de evde rahat edin