Dell S2716DG video inceleme

dell s2716dg

#İŞBİRLİĞİ

Dell S2716DG oyun monitörleri piyasasına biraz geç  girdi. Ama bu demek olmuyor ki treni kaçırdı. Bu piyasa yeni sayılır ve gün geçtikçe de büyüyor. Bunu bilen Dell, biran önce hızlı bir giriş yapabilmek için Nvidia’nın G-Sync teknolojisini tercih etti.

Dell S2716DG’yi ilk kullandığınızda %75 parlaklık ve %75 kontrast ayarı ile birlikte geliyor. Bu modda 49 Watt’lık bir güç harcayan bu ürün, %100 parlaklık ve %50 kontrast değerinde 51 Watt’a kadar çıkıyor. Bekleme modunda da 0.5 Watt harcayan Dell S2716DG, söylenen tüm değerleri kullanıcıya sunuyor.

Fabrika ayarındaki renk doğruluğuna ve renk sıcaklığına baktığımızda, biraz şaşırdığımızı söylemeliyiz. Çıplak gözle bile, görüntünün net olmadığı hemen belli oluyor.  Bu yüzden bu ürünü kullanırken ya bir ölçüm cihazı ile ayarları yapın ya da doğru kaliteyi yakalamak için önce ürünün sürücüsünü kurup ardından da manuel ayarlamanızı yapın. Doğru renk, kontrast ve Gama değerine ulaşmak için sinirlerinize hakim ve sabırlı olmanız şart.

920:1 kontrast ve 320 cd/m² parlaklık değeri ile iyi değerler elde edebilen Dell S2716DG, bu sayede başarılı bir görüntü oluşturuyor. Üründe beğendiğimiz bir özellik, panelin her noktasında neredeyse aynı parlaklık değerine sahip olması. Daha çok profesyonel ürünlerde bildiğimiz bu özellik, Dell S2716DG’ye ciddi bir güç katıyor.

Ekran yenileme hızlarını GPU’ya senkronize ederek ekranda kopmaları ortadan kaldıran ve takılmaları ve görüntü gecikmelerini de en aza indirgeyen. G-Sync teknolojisi 30 ile 144 Hz arasında çalışıyor. Bunun dışında 120, 100, 85 ve 60 Hz çalışma modları da kullanılabiliyor. Dell S2716DG’de, hareket izini azaltan ve hareketli nesneleri normal ayarlara göre daha yumuşak göstererek Ghost efektini ortadan kaldıran Utra Low Motion Blur (ULMB) teknolojisi, G-Sync ile paralel olarak çalışmıyor. ULMB sadece 85, 100 ve 120 Hz modlarında çalışıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Şaşırtıcı Bir Şekide E-mail İngiltere’de En Yaygın İnternet Aktivitesi Seçildi