CPU ile madencilik yapılır mı? (Yazılı Anlatım)

Bitcoin mining exchange cover

Şu sıralar popüler olan konulardan birisi de madencilik. Peki CPU ile madencilik yapılır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

2021 ile birlikte kripto paraların bilinirliği ve popülaritesi arttı. Peki madencilik sadece ekran kartıyla mı yapılır? Ya da CPU ile madencilik yapmak mümkün müdür? Bu yazımızda her iki soruya da yanıt bulacaksınız.

Öncelikle şunu belirtelim. GPU madenciliği, CPU madenciliğine göre çok daha yaygın. Çünkü söz konusu madencilik olduğunda GPU’lar, CPU’lara göre daha iyi bir performans sunuyor. Dolayısıyla pek çok coin de GPU ile kazılıyor. Peki CPU ile kazılan coin yok mu? Elbette var. Monero. Fakat Monero’dan elde edeceğiniz kar miktarının çok sınırlı olduğunu sizlerle baştan paylaşmamız gerekiyor.

Şimdi gelelim asıl sorumuza. Yani CPU ile madencilik nasıl yapılır sorumuzun cevabına.

CPU ile madencilik yapılır mı? (Yazılı Anlatım)

Monero kazmak için öncelikle Monero madencilik yazılımını indirmeniz gerekiyor. Bu yazılımı Github üzerinden edinebilirsiniz. Ardından Monero’nun kendi sitesinden bilgisayarınıza cüzdan tanımlayarak gerekli kısımları doldurmanız gerekiyor.

Ardından aldığınız cüzdan kodlarını, Monero yazılımındaki config dosyasına girmeniz yeterli oluyor. Sonrasında basit bir şekilde CPU ile de mining gerçekleştirebiliyorsunuz. Yalnız burada önemli bir unsur var. CPU ile mining öyle büyük kazançlar getirmiyor. Eğer PC’nizde ekran kartı ile mining yapıyorsanız, ekstra olarak CPU’nuzu da bu iş için kullanabilirsiniz. Yoksa ben CPU ile mining yapayım ayda 100 dolar kazanayım mantığı çok da mümkün değil.

Kripto para piyasalarında kanlı perşembe!