Asus Zenfone 3 video inceleme

asus zenfone 3

Asus, orta sınıf akıllı telefon pazarına yeni geliştirdiği Asus Zenfone 3 ile giriyor.  5.5 inç büyüklüğünde bir ekran, sekiz çekirdekli işlemci, 64 Gbyte kapasite  ve 4 GByte’lık bir belleğe sahip olan Asus Zenfone 3 , özellikle fiyat/performans oranı ile bu pazarda tutunmak istiyor.

Asus Zenfone 3 sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 625 işlemcisine sahip. Orta sınıfın en iddialı işlemcisi olan Snapdragon 625, Adreno 506 grafik yongası ve 4 GByte’lık bellek destek veriyor. Bunun anlamı uygulamalarının hızlı ve takılmadan açılabilmesi ve yeni nesil oyunların da çalıştırılabilmesi.

64 Gbyte’lık kapasitenin 52 GByte’ı kullanılabilir durumda. Çift SIM özelliğinde vazgeçtiğiniz takdirde 64 GByte’lık kapasiteyi MicroSD kart yardımıyla arttırabiliyorsunuz.

Asus Zenfone 3, değiştirilemeyen 3000 mAh’lik pili yoğun kullanımda yaklaşık 13 saat dayanabiliyor. Normal şartlarda 2 gün boyunca şarj olmadan çalışabilen bu ürün, Quick Charge 3.0 özelliği sayesinde iki saat içinde tam şarj olabiliyor.

Zenfone 3’ün güçlü yanlarından biri kuşkusuz üzerinde bulunan kameralar. Ön tarafta bulunan 8 MP çözünürlüklü kamera F/2.0 diyafram aralığı ile yüksek çözünürlükte kaliteli fotoğrafla çekebiliyor. HDR desteği de sunan bu kamera aynı zamanda Full HD videolar çekmenizi de sağlıyor.

16 MP’lik arka kamera ise, altı adet kamera lensinden oluşan Sony IMX298 kamera sensoru kullanıldı. F/2.0 diyafram aralığında olan bu sensor, optik görüntü stabilizasyonu (OIS) özelliği ile birlikte faz algılama, kontrast ve Lazer otofokus sistemini aynı anda çalıştıran TriTech fokus sistemine sahip. Bunun avantajı Asus Zenfone 3’ün 30 ms içinde hızlıca netleme yapıp fotoğraf çekebilmesi.

Yaptığımız testlerde Asus Zenfone 3’un netleme hızının gerçekten başarılı olduğunu gördük. 16 MP’lik arka kamera keskin ve renkleri doygun fotoğraflar çekebiliyor. Fotoğrafları büyüttüğümüzde az da olsa bir gren efekti görmek mümkün. Benzer bir durum ortalamanın üzerinde bir performans sergileyen gece çekimler için de geçerli.

iPhone Android Rekabeti Tam Gaz