ASUS Zenbook DUO :  Dünyanın İlk 14″ Çift Ekranlı OLED Disüstü Bilgisayarı

Zenbook DUO

ASUS, iki adet 14 inç 3K 120 Hz OLED dokunmatik ekrana sahip dünyanın ilk ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı olan devrim niteliğindeki yeni Zenbook DUO (2024) UX8406’yı satışa sundu.

Zenbook DUO, iki adet 14 inç 3K 120 Hz OLED dokunmatik ekrana sahip dünyanın ilk çift ekranlı dizüstü bilgisayarı. Bu cihaz, iki ekrana, çıkarılabilir bir klavyeye ve tek bir kompakt, kullanıcı merkezli tasarımda bir araya getirilmiş destek ayağına sahip. Intel Evo Edition sertifikası ile çoklu görev çok yönlülüğünü 1,35 kg’lık hafif bir pakette üstün mobilite ile ustalıkla birleştiriyor.

ASUS Lumina OLED ekranlar Dolby Vision sertifikalı, Pantone Onaylı ve canlı, doğru renk sunumu sağlamak için sinema sınıfı %100 DCI-P3 renk gamına sahip.

Ayrıca en derin siyah seviyeleri için VESA DisplayHDR™ True Black 500 sertifikasına sahipler. Dokunmatik ekranlar, opsiyonel 4096 basınç seviyeli ASUS Pen kullanılarak yüksek hassasiyetli kalem girişini destekler ve dahili ScreenXpert yazılımı, sezgisel kullanım için akıllı telefon benzeri çoklu dokunmatik hareket desteği sağlıyor.

Zenbook DUO

Zahmetsizce çok yönlü

ASUS dizüstü bilgisayarlar, onları diğerlerinden ayıran kullanıcı merkezli tasarımlara sahip. Zenbook DUO, entegre dokunmatik yüzeye sahip ultra sessiz, tam boyutlu ASUS ErgoSense Bluetooth klavye ile birlikte sunuluyor ve bu, 180° düz ekran menteşesi ve kullanışlı dahili destek ayağı ile birlikte çok yönlü kullanıcı modlarına olanak tanıyor.

Çift Ekran modu: Kablosuz klavye ile birlikte kullanıldığında bu mod, ViewMax özelliği aracılığıyla tek bir geniş ekran olarak kullanılabilen 19,8 inç ekran alanı sağlıyor.

Alternatif olarak, ikiz 16:10 ekranlar, kullanıcıların uygulama pencereleri üzerinde tam parmak ucu kontrolüne sahip olmasını sağlayan, kesintileri azaltan ve kullanıcıların eldeki göreve odaklanmasına yardımcı olan Uygulama Değiştirici özelliği aracılığıyla kolay pencere yönetimi ile bağımsız olarak kullanılabiliyor.

Zenbook DUO

Masaüstü modu: Dizüstü bilgisayar, yan yana dikey ekranlar için menteşe dikey olarak hizalanarak kullanılabiliyor.

Kullanıcılar bir ekranda üretkenlik uygulamalarını görüntülerken diğer ekranda referans materyalleri, belgeler veya araştırma kaynaklarını gösterebiliyorlar. Alternatif olarak, ViewMax özelliğini kullanarak içeriği tüm ekran genişliği boyunca görüntüleyebilir ve böylece 19,8 inçlik devasa bir ekrana sahip olunabiliyor.

Dizüstü bilgisayar modu: Kullanıcılar ASUS ErgoSense Bluetooth klavye ve touchpad’i alt ekrana yerleştirerek 14 inç ekran ve 16:10 en boy oranıyla geleneksel dizüstü bilgisayar tarzı bir deneyim yaşayabiliyor.

Bir pogo-pin konektörü klavyeyi otomatik olarak şarj ediyor. Alternatif olarak, alt ekran gerektiğinde tam boyutlu bir sanal klavye olarak yapılandırılabilir, böylece yer dar olduğunda kullanıcılar klavye ile seyahat etmek zorunda kalmazlar.

Paylaşım modu: Toplantılarda ve iş sunumlarında içeriğin kolayca paylaşılmasını sağlıypr. 180° menteşe, ekranların düz durmasını sağlayarak herkesin etrafta toplanmak zorunda kalmadan ekranı görebilmesini sağlıypr ve daha iyi etkileşim ve tartışmayı teşvik eder. Ayrıca, üst ekrandaki içerik gerektiğinde 180° döndürülebiliyor.

Zenbook DUO

Son derece yetenekli

Üretkenlik için 32 GB’a kadar LPDDR5x RAM ve 2 TB’a kadar PCIe 4.0 SSD ile birlikte tamamen yeni Core Ultra 9 H serisine kadar en yeni nesil Intel işlemciler tarafından destekleniyor.

Yeniden tasarlanan 75 Wh yüksek kapasiteli pil, önceki nesle göre %20’ye kadar daha fazla şarj döngüsünü destekleyen çevre dostu uzatılmış bir kullanım ömrüne sahip. Bir Intel Evo Edition dizüstü bilgisayar olarak Zenbook DUO anında uyanıyor, hızlı şarj olur ve tüm gün pil ömrü sunuyor.

İki Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir USB 3.2 Gen 1 Tip-A bağlantı noktası, bir HDMI2.1 (TMDS) bağlantı noktası ve kullanışlı bir 3,5 mm ses jakı ile 14,6 mm inceliğindeki kasanın G/Ç özelliklerinden de ödün verilmez, böylece kullanıcıların seyahat ederken hantal bir yerleştirme istasyonu veya birden fazla adaptör taşımasına gerek kalmaz.

İsrail, Eurovision’dan çekilme tehdidinde bulundu