Aşı olmayanlar sokağa çıkamayacak!

Adobe, çalışanlarına COVID-19 aşısı yaptırmaları için son tarihi verdi

Korona hız kesmeden dünya genelinde etkisini hissettirmeye devam ederken, ülkelerden bu tehditle başa çıkabilmek adına ilginç tedbirler gelmeye devam ediyor.

Aşı olmayanlar sokağa çıkamayacak! Ne yazık ki 2021 yılının son aylarına girdiğimiz şu günlerde bile, hala Covid-19’dan kurtulduğumuza ya da artık eski rahat günlerimize geri dönebileceğimize dair bir haber veremiyoruz. İşin kötüsü, bir gün önce durum iyiye gidiyor derken, bir gün sonra artık düne göre daha kötüyüz demek zorunda kaldığımız da çoktur. Bugünse yine öyle günlerden birini yaşıyoruz.

Avusturya hükümeti tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre, yeniden yükselişe geçen vaka sayıları ve bu durumun hastanelerdeki doluluk oranlarını doğrudan tehdit eder seviyeye gelmesi üzerine, belirli bir süre için aşısız vatandaşların işe ve markete gitmek dışında evden çıkmaları yasaklandı.

Aşı olmayanlar sokağa çıkamayacak!

Zaten uzunca bir süredir kafe, lokanta, sinema gibi kapalı yerlere girişleri yasak olan aşısız insanlar, bu son kararla birlikte iyice eve kilitlenmiş duruma geldi.

Adobe, çalışanlarına COVID-19 aşısı yaptırmaları için son tarihi verdi

Aldıkları bu kararın etkilerinin ne olacağı ve toplum nezdinde nasıl bir tepkiyle karşılaşacaklarının bilincinde olduklarını belirten Avusturya şansölyesi Alexander Schallenberg, korona virüs tehdidine karşı artık yapabilecekleri şeylerin oldukça sınırlı olduğunu ve tüm toplumun çıkarı için böyle bir yola başvurmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Söz konusu yasakların düzgün bir şekilde uygulanabilmesi maksadıyla, bugünden itibaren caddelerde polislerin yoğun kontrollerinin de olacağının belirtildiği açıklamaya göre, yasak şu an için 10 gün süre ile uygulanacak ve 12 yaş altı çocuklar ile daha önce COVID geçirenler bu durumdan istisna tutulacak.

Bakalım Avrupa’nın en düşük aşılama oranına sahip ülkelerinden biri olarak gösterilen Avusturya’nın aldığı bu önlemler, bulaş miktarını azaltmaya dahası hastanelerdeki doluluk oranını kabul edilebilir seviyelere çekmeye yetebilecek mi?

Uber ve Mastercard’tan özel iş birliği