Apple’ın Yeni Sistemi!

apple2

Apple, pili günlerce dayanan cihazlar için hayal ettiği taşınabilir güç sisteminin patent başvurusunu bu hafta itibariyle gerçekleştirdi.

ABD Patent Ofisi’nin yayınladığı Apple’ın kontrolünde olan 8980491 numaralı patent; “Bir taşınabilir bilişim sistemi için taşınabilir, uygun maliyetli yakıt hücresi sistemi”ni açıklamakta.

Yakıt hücreleri, pillerin aksine harici unsurlar yoluyla kimyasal reaksiyona yol açar ve bu şekilde enerji üretmekte. Teknolojinin standart uygulamalarında güç üretmek için çoğunlukla hidrojen kullanılsa da Apple’ın patentinde sodyum borohydride, sodyum silikat, sodyum hidrit, magnezyum hidrit, lityum borohydride ve fazlası yer alıyor.

apple

Apple‘ın yeni sisteminde yakıtı elektrik enerjisine dönüştüren bir hücre kümesi de bulunuyor. Bunun yanında sistem içerisinde küme için bir yakıt kaynağı ve yakıt hücre sistemini yöneten bir denetleyici de yer almakta. Apple’ın yeni teknolojisi tüm dikkatleri üzerine çekecek. Bakalım, Apple’ın bu teknolojisine hangi firma cevap verecek? Bekleyip göreceğiz.

HTC One E9’dan Yeni Görüntüler Sızdırıldı