Apple’dan Samsung’a Karşı Sürpriz Hamle!

apple vs samsung

Tam anlaştılar derken, teknoloji dünyasının iki devi Apple ve Samsung yine karşı karşıya geldi. Apple, Samsung’a karşı beklenmedik bir hamlede bulundu.

Kısa süre önce gerek Apple, gerekse Samsung kanadından gelen resmi açıklamalar, ikilinin birbirine karşı açtığı davalardan vazgeçtikleri ve birbirlerine ödeyecekleri telif hakkı ücretleri üzerinde uzlaşmaya vardığı yönündeydi. Ne var ki Apple, Samsung’a karşı yürüttüğü operasyondan kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

Apple, hafta başında mahkemeye başvurarak; Galaxy S II Special Edition, Galaxy Tab 10.1, Galaxy S III gibi Samsung ürünlerinin, Amerika Birleşik Devletlerindeki satışının durdurulmasını talep etti. Apple buna gerekçe olarak, değeri 2 milyar doları aşan ve telif haklarına konu olan teknolojilerin, söz konusu cihazlarda kullanılmasını gösterdi.

Bununla birlikte, Apple’ın talebi ön duruşmada reddedildi. Federal yargıç, 2 milyar dolarlık zarar bildiriminin kanıtlarla desteklenmediğini ifade ederek, davanın reddine karar verdi.

Featured37

Apple, söz konusu davayı temyiz makamlarına götürme kararı aldı. 

Tam ortak bir zemin bulunmuşken, Apple’ın neden böyle bir hamlede bulunduğu ise bilişim dünyasında tartışmalara konu oldu.

Samsung Galaxy Note 4 Canlı Anlatım