Apple ile IBM’den Dev Ortaklık

aı

Apple ve IBM küresel kurumsal mobilite ortaklığı duyurdu.

Apple ve IBM kurumsal mobilite dönüşümü için özel küresel ortaklık duyurusu yaptı. İki dev teknoloji şirketi önümüzdeki günlerde yepyeni bir iş uygulaması tanıtmaya hazırlanıyor. Uygulama elbette ki iOS ortamı için geliştiriliyor. Uygulamanın işlevi kısaca şöyle; Uygulama iPhone ve iPad kullanıcılarına, IBM’in veri ve analizlerini sunuyor.

 

ibm-vs-apple

 

Stratejik ortaklık 4 ana endüstri alanında yaşanan bazı zorlukları çözmeyi deneyecek. Bu noktada Apple ve IBM ortaklığı ile ortaya çıkan uygulama spesifik sorunların giderilmesinde de kullanılacak.

IBM’in iOS için ortaya koyduğu çözümler ise MobileFirst olarak adlandırılacak.

İki dev teknoloji şirketi arasında imzalanan anlaşmanın bir şartına göre IBM diğer iş ortaklarına iPhone ve iPad satacak. İlk  IBM MobileFirst uygulamasının ise bu Sonbahar’da hazır olması ön görülüyor. Bu ortaklığın daha çok meyve vereceği yıl olarak ise 2015 yılı gösteriliyor.

Apple, IBM ile imzaladığı ortaklık ile açıkça ve dürüstçe pazar payını dahada büyütmeyi istediğini gösteriyor. Bu ortaklık Microsoft ile Blackberry ortaklığına benziyor dersek de yanlış olmaz. Öte yandan Apple-IBM ortaklığının uzun vadede daha çok Apple’ın kazançlığı çıkacağı bir ortaklık olarak karşımıza çıkıyor.

FIFA 15 Kapak Tasarımı Belli Oldu!