Android TV’ler Oyun Dünyasını ve Akıllı Evleri de Dönüştürüyor

philips android

11-12 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Android Developer Days (Android Geliştiricileri Günleri) etkinliği gerçekleşti. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Android Geliştirici Günleri’nin en ilgi çekici oturumlarından biri Philips Smart TV İş Geliştirme Müdürü Ismael Velasco’nun sunumu oldu.

Velasco bu sunumda, Philips’in öncülük ettiği Android TV teknolojisini anlatırken, televizyon dünyasında Android’in yerine ve geleceğine dair ilgi çekici bulgular paylaştı. Sunuma Philips TV Türkiye Pazarlama Müdürü Emrah Anlı da Türkiye’ye dair bilgilerle destek verdi. ODTÜ’de kurulan Philips standında katılımcılar etkinlik boyunca Philips Android TV’leri deneyimleme şansına da erişti.

philips android

Android TV ile oyun oynamak büyük bir keyif

Ismael Velasco, sunumunda Philips’in Android TV’yi pazara sunan ilk Avrupalı marka olduğunu anımsattı. Philips’in geçen yıl pazarda sunduğu Android TV’lerle pazarda önemli bir dönüşümü başlattığını söyleyen Velasco Android işletim sisteminin TV dünyasına çok önemli katma değerler getirdiğinden bahserken; sözlerini şöyle sürdürdü: “Philips Smart TV’nizin Android işletim sistemine sahip olmasının avantajlarının başında; zengin içerik, kolay kullanım, akıllı kullanıcı arayüzü, güçlü etkileşim ve hızlı tepki geliyor. Özellikle Android 5.0 Lollipop ile yaşanan çarpıcı dönüşümde, Android TV’ler özellikle oyun dünyasında da yerini güçlendirecek. Android TV’lerle oyunlar TV üzerinden kesintisiz, etkileşimli ve en iyi görsel kaliteyle oynanabiliyor. Android TV üzerinde, premium oyun üreticilerinin popüler ve kaliteli grafiklere sahip oyunları mevcut.”

philips

Android TV’ler, akıllı evlerin kalbinde olacak

Velasco, tüm dünyayı etkisi altına alan Akıllı Evler (Smart Home) konseptinde de Android TV’lerin önemli bir rol oynayacağını düşündüğünü ifade etti. Velasco, “Android TV’ler, birlikte çalışabilirlik, diğer mobil cihazlarla sorunsuz etkileşim, hız ve performsns gibi özellikleriyle Akıllı Evler’in kalbindeki cihazlar olacaktır” dedi.

Ambilight Oyun Modu

Ambilight, sadece Philips TV’ye ait benzersiz bir teknoloji. Philips TV’nin yaptırdığı bir araştırma, Philips TV’lerde Ambilight özelliğinin yeniden satın alma isteğini %81 oranında etkilediği ortaya çıkardı. Ambilight teknolojisi sürekli gelişiyor, zenginleşiyor. Velasco, sunumunda Ambilight teknolojisinden bahsederken, Ambilight Oyun Modu’nun da fark yarattığını söyledi.

Dünyanın En Ucuz Bilgisayarı!