Android 9.0 Pie ile Samsung DeX tarih olabilir!

Samsung DeX

Galaxy S9 modellerine gelecek olan Android 9.0 Pie güncellemesi ile Samsung DeX tarih olabilir. Çünkü Android 9.0 Pie sayesinde Galaxy S9’u direkt olarak monitöre bağlamak mümkün olacak.

Google’ın geçtiğimiz aylarda yayınladığı Android 9.0 Pie güncellemesi, büyük çaplı yenilikler ile gelmemiş gibi görünse de sistemin arkaplanında yeni bir çok API yer alıyordu. Bu API’lar sayesinde telefonlara yepyeni özellikler kazandırılabiliyordu. Bildiğiniz gibi Samsung, DeX adını verdiği bir aparat üretmişti. DeX sayesinde destekli Galaxy modelleri monitöre bağlanıp telefonu bir bilgisayarmış gibi kullanma imkanı sunuyordu.

Samsung DeX’e artık gerek kalmayacak!

Samsung’un 2019 yılının ilk çeyreğinde yayınlayacağı Galaxy S9 için Android 9.0 Pie güncellemesi ile DeX adaptörü tarih olacak gibi görünüyor. Çünkü Android 9.0 Pie sürümünde yer alan yeni API’lar sayesinde direkt USB-C çıkışından telefonu monitöre bağlamak mümkün.

Samsung’dan 512 GB’lık microSD kart!

Android 9.0 Pie ile Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerine gelecek olan Samsung Experience 10 arayüzünün, telefonda yaşanacak olan sorunların önüne geçeceği söyleniyor. Ayrıca Galaxy S9 modellerinde yer alan yeni soğutma sisteminin DeX’e olan bağlılığı koparacağı da belirtiliyor.

Samsung DeX

Ancak henüz Galaxy S9 için Android 9.0 Pie güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Bakalım Samsung, güncelleme konusundaki kötü şöhretini bu yıl unutturabilecek mi?