AMD’nin Yeni Ekran Kartları Ne Vaat Ediyor?

amd quantum

Tamamen 4K ve VR; “Sanal gerçeklik” destekli grafik kartlarıyla pazara giriş yapmaya hazırlanan AMD, şimdiye kadar hiç görmediğimiz AMD Quantum ilk modelini de E3 2015 konferansında tanıttı.

AMD Quantum bir ekran kartından ziyade tek başına bir bilgisayar. 4K görüntü kalitesi, sanal gerçeklik desteği ve muhteşem bir ses sitemiyle satışa hazırlanan AMD Quantum’a sahip olmamız için henüz daha zamana ihtiyacımız var.

Öte yandan AMD’nin yeni kartlarının hepsi artık Windows 10, DirectX 12 gibi temel alt yapılara da destek veriyor. R7 300 ve R9 300 kartları Haziranın 18’inden itibaren piyasada olacak.

AMD’nin yeni ve en üstün grafik kartı R9 Fury ise 24 Haziran’da 649 dolarlık yaklaşık olarak 1765 TL bir etiketle satışa çıkarılacak.

amd quantum

AMD Radeon Nao ve AMD Radeon Fury’nin E3 2014 tanıtımını AMD CEO’su Dr. Lisa Su tarafından yapıldı. E3 2015 Konferanslarında ekran kartlarının boy göstermemesi elbette en doğal şey.

Ancak AMD’nin Nvidia ve Intel ile olan rekabetinin hangi boyutlara geldiğini görmek bambaşka bir tecrübe. AMD’nin ekran kartları Xbox One ve PlayStation 4 gibi konsollarında kullanılırken Apple’ın 15 inçlik MacBook Pro’suna da güç vermekte. Ancak AMD bu desteğini gelecek yıllarda yeni bir seviyeye taşımayı umuyor.

iOS 9’un Sırrı Ortaya Çıktı!