AMD Vega Frontier Edition fiyatı belli oldu

AMD Radeon Vega

Ekran kartı piyasasına hakim olan iki firmadan biri olan AMD, Mayıs ayında tanıttığı Vega mimarisine sahip ekran kartının fiyatını açıkladı. İşte AMD Vega Frontier fiyatı.

Nvidia ile birlikte ekran kartı pazarını domine eden firmalardan biri olan AMD, Vega mimarisine sahip yeni ekran kartı modelini geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtmıştı. AMD, Radeon Vega Frontier Edition ismi ile tanıttığı yeni ekran kartı modellerine ilişkin bazı bilgilere ise hiç değinmemişti. Geçtiğimiz gün firmadan yapılan yazılı bir açıklama ile AMD Vega Frontier fiyatı da netlik kazanmış oldu.

AMD’den yapılan açıklamada, hava soğutmalı modelin 999 dolara, sıvı soğutmalı modelin ise 1500 dolara satılacağı belirtildi. Hava soğutmalı modelin sevkiyatına başlanırken, sıvı soğutmalı modelin ise 3. çeyrek itibariyle raflardaki yerini alacağı açıklandı.

AMD Vega Frontier fiyatı göz önüne alındığında oyun için alınacak bir ekran kartı değil gibi görünüyor. Zaten AMD’de bu ekran kartını tanıtırken üst segment grafiksel işlemler için tercih edilecek bir ürün olduğunu belirtmişti. Yani eğer oyun geliştirme, makine tasarımı, video kodlama, 3D görüntü oluşturma ve VR alanında önemli işler yapıyorsanız, bu kart işinizi görecektir. Elbette çok fazla parası olanlar bu kartı oyun oynamak için de edinebilirler. Fakat şuan piyasadaki en sağlam sistem gereksinimine sahip oyun bile bu kartın performansının yanına yaklaşamaz.

Bu arada, AMD Vega Frontier’in ülkemizde ne zaman satışa sunulacağının henüz netlik kazanmadığını da belirtelim.

Performans testi Microsoft’u yalancı çıkardı