Airbus hibrid-elektrikli uçak projesi için Rolls-Royce ile anlaştı

Airbus hibrid elektrikli uçak projesi için Rolls Royce ile anlaştı

Elektrikli-hibrid yolcu uçağı projesi için ilk olarak büyük marka değerleri olan Airbus ve Siemens firmalar çalışıyordu. Şimdilerde ise İngiliz otomotiv ve havacılık şirketi Rolls-Royce projeye dahil oldu. İlk prototipler 2020 yılının başlarında sunulacak. 100 koltuğa kadar yolcu kapasitesine sahip olması planlanan ticari uçakları bundan sadece 5 yıl sonra gökyüzünde görebilirsiniz.

Elektrikli uçan taksi ilk olarak Uber tarafından ortaya konmuştu. Airbus ise daha uzak mesafeler için çok daha büyük hibrid-elektrikli yolcu uçağı düşünüyor

Üç büyük şirket çevre dostu uçak inşa etmek için kararlı. Bunun gibi bir tasarım hayata geçerse, hava ve gürültü kirliliği günümüz jet motorlu yolcu uçaklarına kıyasla önemli ölçüde azalacak. Airbus, bu hafta yaptığı açıklamada, the E- Fan X programı ile BAe 146 yolcu uçağına üç jet motorunun yanında 2 elektrik motoru yerleştireceğini söyledi. Projede yeterli ilerleme sağlandıktan sonra, elektrikli motorlar tamamen jet motorlarının yerini alacak.

Airbus, yolcu uçakları konusunda alternatif yöntemler geliştirme konusunda Siemens ile birkaç yıldır çalışıyor. Ancak bir yüzyıldır dünyanın en iyi uçak motorlarını üreten Rolls-Royce‘nin katılımı projeye beceri ve deneyim katacak.

Üç şirket projeye hız kazandırmak için kendi uzmanlık alanlarını kullanacaklar. Rolls-Royce, turbo şaft motoru,  iki megavat jeneratör ve güç elektroniğinden sorumlu olacak. Airbus, hibrid-elektrikli tahrik sistemi, pillerin kontrol entegrasyonu ve uçuş kontrolleriyle ilgilenecek. Siemens ise elektrikli motorlara ve bunların güç ünitelerine odaklanacak aynı zamanda projedeki tüm elektronik sistemin sorumluluğunu üstlenecek.

Üç sanayi devi, son derece iddialı olan bu projeye büyük kaynaklar sunmak için mükemmel bir konumdalar.

Kuzey Kore Rejimi ABD’nin Her Yerini Vurabileceğini Açıkladı