Açık Akademi Yazılımda Dünya Şampiyonu Çıkardı

KivancBakdi

Microsoft Açık Akademi öğrencisi Kıvanç Bakdı, 39 ülkeden toplam 2 bin 493 projenin katıldığı Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) yarışmasında “Lise Seviyesinde Yazılım Geliştirme” kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Dünyanın genç bilişimcileri, Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği tarafından bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirilen Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) etkinliği için Ankara’da buluştu. 39 ülkeden etkinliğe katılan 320 ortaokul ve lise öğrencisi, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen ve 39 ülkeden toplam 2 bin 493 başvurunun yapıldığı yarışmada kazananları heyecan içinde izledi.

7 ayrı kategoride toplam 42 bronz, 21 gümüş ve 7 altın madalyanın sahiplerini bulduğu etkinlikte, “Lise Seviyesinde Yazılım Geliştirme” kategorisinde altın madalyayı SSBoard adlı projesiyle Microsoft Açık Akademi mezunu Kıvanç Bakdı kazandı.

DSC06230

Açılımı “Simple & Smart Board” olan SSBoard uygulaması, Fatih Projesi kapsamında sınıflara getirilen etkileşimli tahtalarda öğretmenlerin yapacakları birçok işlem için farklı yazılımlar kullanmanın getireceği zaman kaybını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. SSBoard, eğitimcinin sürekli elinin altında tutmak isteyeceği kütüphane, hesap makinesi, medya kütüphanesi, tarayıcı, çizim aracı ve öğrenciyle etkileşim gibi fonksiyonları dokunmatik Windows 8 arabirimi üzerinde kullanışlı bir arayüz eşliğinde sunuyor.

Eğitimcinin İşini Kolaylaştırdı, Altın Madalyayı Kazandı

Ortaokul ve lise seviyesinde eğitimde bilişim kültürü oluşturmak adına düzenlenen yarışmada aldığı ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade eden Kıvanç Bakdı, şunları söyledi:

KivancBakdi2

 

“Amacım, SSBoard projesiyle öğretmenler için kolay kullanım olanağı sunacak ve öğrenciler için verimli ders işlemenin yolunu açacak bir çözüm geliştirmekti. Windows 8 üzerinde hazırladığım projeyle 2 bin 500’e yakın uluslararası projenin yer aldığı e-biko etkinliğinde altın madalya kazandığım için çok mutluyum.”

Açık Akademi Yalnızca Tekniğini Değil, Bakış Açısını da Geliştirdi

Yazılımı hayata geçirmek için ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriyi geliştirmede Açık Akademi’nin en büyük yardımcısı olduğunu söyleyen Bakdı, “Açık Akademi sadece tekniğimi değil, bakış açımı da geliştirdi. Öğrenme hevesimi arttırması, verdiği örnekleri gördükten sonra neler yapabileceğimi görmem ve daha fazlasını isteyip araştırmam, kısacası bana araştırma yeteneğini aşılaması kişisel gelişimim için önemli adımlardı. Bu araştırma hevesi, yazılım alanında daha hızlı gelişmeme ve kısa sürede güzel uygulamalara imza atmama olanak sağladı. Açık Akademi sayesinde aklıma takılan soruları işin uzmanına sorarak cevap alabiliyorum, sanal sınıflara katılarak diğerlerinin deneyimlerinden faydalanabiliyorum. Eğitimlerin Türkçe olması işimi çok kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Samsung Galaxy Mega Piyasaya Çıktı