4G İçin Yerli Olmak Şart Olacak!

4g turkiye

İşletmecilere şebekelerinde belirli oranlarda yerli ürün belgesine sahip ürünleri kullanma zorunluluğu ilk defa 4G yetkilendirmesiyle gelmiş olacak.

BTK’dan yetkili kişiler yaptıkları açıklamada; Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 3G işletmecileri, şebekelerinde kullanacakları yazılım ve donanım ürünlerinin belirli bir kısmını, Türkiye’de Ar-Ge merkezi bulunan ve belirli sayıda mühendis istihdam eden tedarikçilerden sağlamakla yükümlü tutulduğunu söyledi.

Bu kapsamda mobil işletmecilerin kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin de gelişmesini destekleyecek bir kurgunun söz konusu olacağını belirten yetkililer sözlerine şu şekilde devam etti: “İşletmecileri, şebekelerinde kullanacakları yazılım ve donanım ürünlerinin belirli bir kısmını, Türkiye’de belirli büyüklükte Ar-Ge merkezi bulunan ve belirli sayıda mühendis istihdam eden tedarikçilerden sağlamakla yükümlü tutmuştuk.

4g-turkiye

4G’de de benzer Ar-Ge yükümlülüklerini geliştirerek devam ettireceğiz. Bu kapsamda mobil işletmecilerin kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri Ar-Ge faaliyetlerinin de gelişmesini destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de ürün ve sistem geliştirmek amacıyla kurulan KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla 3G’de getirilen Ar-Ge yükümlülüklerinin, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı politikaları çerçevesinde yapılacak 4G yetkilendirmesinde de geliştirilerek devam ettirileceğini dile getirdi. 4G ile hızımıza hız katacağımız kesin.

Samsung Galaxy S6 Edge Köşeyi Dönemedi!