3000 dolarlık telefon; Gresso Meridian

meridian

Ürettiği lüks telefonlarla ismini duyuran Gresso, Mobil Dünya Kongresi ile eş zamanlı olarak 3000 dolarlık yeni telefonunu tanıttı. İşte Gresso Meridian.

27 Şubat’ta start alan ve geçtiğimiz gün tamamlanan Mobil Dünya Kongresi’nde bir çok marka, yeni akıllı telefon modellerini tanıttı. Bu telefonların en pahalısı 700 Euro civarında bir fiyata sahipti. Biz MWC’de gördüğümüz fiyatlara bile çok fazla derken, bu fiyatlara tepki Gresso’dan geldi. Gresso, MWC ile eş zamanlı olarak yeni modelin tanıttı. Gresso Meridan.

Dışarıdan bakıldığında fiziksel tuşlara sahip basit bir telefona benzeyen Gresso Meridan, kullanıcısına vaat ettiği özelliklerle de tam olarak böyle bir telefon. Basit ve sıradan. Öyle ki telefonda 3G bile yok. Çünkü telefon akıllı bir telefon değil. Bizim bildiğimiz, sadece alo demeye yarayan 200 TL’ye satılan alfa numerik tuş takımlı telefonlardan pek bir farkı yok. Tabi fiyatı hariç.

Hiçbir özelliği bulunmadığı için uzun bir pil ömrüne sahip olan Gresso Meridian, paslanmaz çelikten bir klavyeye ve PVD titanyum alaşımlı bir gövdeye sahip. Ayrıca telefonun logo kısmı da 18 ayar altın ve titanyum karışımından yapılmış. Tamamen el işçiliği olan bu tasarımın yapımı ise 18 saat sürüyormuş.

3000 dolardan satışa sunulacak bu modelden sadece 999 tane üretilecekmiş. Bakınız 1000 bile değil, 999.

Açıkçası bunda olup Nokia 3310’da olmayan ne var derseniz, sadece kasa tasarımında kullanılan malzemeler diyebiliriz. Kaldı ki eski 3310’larda belki titanyum kullanılmıyordu ama gayet sağlamdı. Ne diyelim, karar alıcıların.