2021 yılında yaşananlar geleceği şekillendirecek: 2022 çok farklı olacak

Türk Telekom Dijital Eğitim

2021 yılında yaşananlar geleceği önemli ölçüde etkileyecek. Birçoğumuz geçen yıla baktığımızda “gerçekten bunları yaşadık mı” demekten kendimizi alamadık. Ancak tüm bu yaşananlar geleceği önemli ölçüde değiştirecek. İşte merak edilen detaylar.

2021 yılında yaşananlar hepimizi derinden etkiledi. Bazı gündem maddeleri küresel çapta etkili olurken kimileri Türkiye’yi yoğun olarak etkiledi. Yükselen enflasyon ile birlikte TL’nin değeri düştü. Bu durum Apple iPhone fiyatlarını önemli ölçüde yükseltti. Otomobil, telefon ve bilgisayar ürünleri de bundan nasibini aldı.

Önümüzdeki aylarda yine benzer sorunların yaşanması bekleniyor. Hem Türkiye’de hem de tüm dünyada büyük bir enflasyon dalgası oluşacak gibi görünüyor. Türkiye’nin uzay hedefleri 2021 yılında belirlendi. En azından Türkiye Uzay Ajansı kendi hedeflerinin belli olduğunu söylüyor. Bu ajansa göre seneye Ay’a sert iniş gerçekleştirilecek.

2021 yılında yaşananlar 2022’nin habercisi

Türk lirasının değer kaybetmesi ve Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamalar aslında biraz zıt gibi görünebilir. Uzay harcamaları fazlasıyla pahalı. Türk lirası değer kaybedince uzay alanında yapılacak çalışmalar için alınacak ekipmanlar çok daha pahalıya gelecek.

2021 yılında yaşananlar geleceği

2021 yılında hepimizi en fazla etkileyen olaylardan bir diğeri ise uzay şirketlerinin turizm faaliyetlerine başlaması oldu. SpaceX ve Blue Origin ilk uzay turistik seyahatlerini yaptırdı. Böylece ticari uzay uçuşu artık hayatın bir parçası haline geldi. Jeff Bezos ise Amazon görevini bırakıp uzay çalışmalarına ağırlık vermeye başladı.

2021 yılında 500’den fazla yeni tür keşfedildi!

2021 yılında yaşananlar elbette bunlarla sınırlı değil. NASA tarafından Mars yüzeyine gönderilen uzay aracı başarılı oldu. Ayrıca ilk defa Mars yüzeyinde uzay helikopteri kullanıldı. Çip kıtlığı geçtiğimiz yılın en büyük problemleri içerisinde yer alıyor. 2022 yılında bu sorunun devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Belki de 2023 yılında çip krizi yine devam edebilir. NFT sektörünün iyice büyümesi ve bilgisayar korsanlarının saldırıları 2021 yılına damga vuran olaylar içerisinde yer alıyor.