2016 Nintendo’nun yılı olacak!

nintendo 2016

Oyun endüstrisinin önemli isimlerinden Nintendo, 2016 yılında sessizliğini bozacak. 2016 Nintendo’nun yılı olacak.

Nintendo tarafından yeni bir platform bekleniyor. Oyun dünyası için yeni bir konsept gelişmesi beklenen Nintendo, 2016 yılında hem söz konusu yeni oyun platformunu ve yeni nesil oyun konsolunu duyuracak. Oyun konsolu ve firmanın yeni stratejisi hakkında net bilgiler yok ancak söylentiler aşağı yukarı belli.

İlk olarak oyunu aradan çıkaralım. Firma geçtiğimiz yıl Ekim ayında duyurduğuna göre Miitomo isimli bir oyun gelecek bu artık kesin. Asıl soru işaretleri Nintendo NX ve firmanın yeni oyun konsepti etrafında toplanıyor. Miitomo’yu ilginç kılan detay kendi karakterinizi oluşturacak olmanız. Yani bir görsel yüklüyorsunuz ve oyundaki ana karakter siz oluyorsunuz. Oyunda tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi bir arkadaşlık sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde arkadaşlarınızla birlikte oyunu oynarsanız tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi bir çeşit arkadaşlık simülasyonu yaşayabiliyorsunuz. Oyunun ücretsiz olması bekleniyor.

İkinci olarak Nintendo NX’in yeni nesil bir oyun konsolu mu yoksa mobil cihazlarla uyumlu bir oyun arayüzü mü bilinmiyor. Ancak firma Android ve iOS platformlarını oyun konusunda birleştirebilir. Sonuç olarak Nintendo tarafından 2016 yılında önemli adımlar bekleniyor. 2017 yılında bambaşka bir mobil oyun dünyası ile karşılaşabiliriz.

Mobil reklamcılık alanının en iyi 10 şirketi!