Mercedes Lounge Türkiye’yi Ziyaret Etti!

mercedes benz fashion week istanbul photo diary 1 2015 4

Markanın sportif ve modern ruhunu yansıtan yeni modellere ve teknolojilere yatırım yapmaya devam eden Mercedes-Benz, Mercedes Lounge’ı Intercity Sürüş Akademisi’nde hizmete giren Mercedes-AMG Lounge, Almanya, Rusya ve Güney Afrika’nın  ardından Formula 1 pistlerinin hemen yanında kalıcı olarak kurulan dördüncü loca olma özelliğine sahip.

Süper Alman araçlarının sergilendiği ve test sürüşlerinin yapıldığı Türkiye’deki ilk mekan oldu.

Mercedes Lounge
Alman Marka ve Intercity’den Muhteşem Organizasyon

Dünyadaki örneklerinden farklı olarak, İstanbul’da açılan Mercedes Lounge’ı, söz konusu markaya sahip olmayan marka tutkunları da ziyaret edebiliyor. Her ay periyodik olarak Intercity Sürüş Akademisi’nin Formula 1 pistinde düzenlenen ‘Test Sürüş Günleri’ne ise şirketin özel müşterileri olarak tanımlayabileceğimiz otomobil sahipleri ve Alman lüks otomobil firmasının yetkili bayilerine test sürüşü talebinde bulunan müşteriler katılabiliyor.

Alman Loncası’nın belki de en özelliği, AMG takviyesi ile Formula 1 araçlarını test etmesi. Daha önce de söylediğimiz gibi Intercity Sürüş Akademisi, bunu ayda bir kez sağlıyor. Ancak elbette yan koltukta, gerektiğin kontrolleri üstlenecek bir uzmanın bulunacağını söylemek daha yersiz.

Fırsattan istifade firmanın maddi durumundan ve rakiplerine göre konumundan da bahsedelim. 1926’da Daimler-Benz olarak karşımıza çıkan şirket, yılın ilk dönemimde 483,487 adetlik satış gerçekleştirirken, BMW 479.933 rakamında kaldı. Aslında bunun için rahatça “beraberlik” tanımını kullanabiliriz.

Disney ve Blade Runner ile akıl almaz VR (Sanal Gerçeklik) Keyfi!