Twitter’ın Yeni Prensi

Genç pop idolü Justin Bieber, Twiter’da en çok takipçisi olan insan unvanını Lady Gaga’nın elinden aldı.

Bu haber yapıldığı sırada 33 milyon 320 bin takipçiye ulaşarak 33 milyon 319 bin takipçisi bulunan Lady Gaga’yı geride bıraktı.

Lady Gaga en çok takip edilen insan unvanının 2010 yılının ağustos ayında Britney Spears’ı geride bırakarak ele geçirmişti. Tabii o sıralar bu unvan için 5 milyon takipçiye sahip olmak fazlasıyla yeterliydi. Lady Gaga bugüne kadar da liderliği bırakmamış, 10 milyon takipçi, 20 milyon takipçi ve 30 milyon takipçi gibi birçok ilki gerçekleştirerek sosyal medyada da fenomen halini almıştı.

capture-20130122-104738

Ancak ünlü şarkıcı, Justin Bieber hayranlarının karşı saldırısı sonucu tahtını bırakmak zorunda kaldı. Bu rekorda Bieber hayranlarının geçen yıl başlattığı kampanyanın önemli payı var. Geçen yılın Mart ayında Bieber’i zirveye oturtmak için başlatılan kampanya epey ses getirmiş, Chicago Tribune gazetesi iki ünlü arasındaki Twitter savaşını cihat olarak nitelemişti.

Bieber, 2010 yılında da 10 milyon takipçiyle ABD Başkanı Barack Obama’yı geride bırakarak Twitter’da en çok takip edilen erkek unvanını almıştı.