Mobil Cihazlar İnternet Kavramını Değiştirecek

mobil cihazlar manset

İnternet deyince aklınıza ne geliyor? Bu sorunun cevabı kişiden kişiye farklılık gösterse de, benim aklıma “en yakın arkadaşım” geliyor.

İnternet üzerinde milyarlarca insan farklı veriler ile çalışmakta. Bazılarımız günlük gazeteleri okurken bazılarımız günde saatlerde bağlı kalıyor. İnternet kullanıcı tercihlerinden oluşan bir ağ ve kullanıcı tercihini sizin ürettiğiniz içerik yönünde kullanmıyor ise bu büyük mecrada barınmanız güç. Artık www kullanımı da yavaş yavaş düşmeye başladı. Mobil cihazlar üzerine kurulan uygulamalar web sayfalarının pabucunu dama atacak gibi duruyor. 2013 yılı sonu itibariyle 200 milyon olan hücresel M2M cihaz sayısının, 2019 yılına kadar 3 ila 4 kat arasında artması bekleniyor. Bu tahmin sayesinde www kullanımının önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini söyleyebiliri. Çünkü mobil cihazlar üzerinde tarayıcı kullanım oranı oldukça düşük. Genellikle verilere uygulamalar üzerinden erişiliyor. Günlük gazetelere veya spor haberlerine ulaşmak için sitelerin mobil arayüzleri üzerinde cebelleşeceğinize uygulamalar içerisinde akan verilere erişmek daha kolay. Hem de süzgeçten geçmiş verilere erişerek değerli zamanınızı sizin için bir şey ifade etmeyen veriler için harcamamış oluyorsunuz.

Bizi sosyal ağlara bağlayan veriler de bunlar değil mi? Facebook’daki arkadaşlarınız veya Twitter’daki takip ettiğiniz kişiler her gün sizin için verileri süzerek paylaşım yapıyor. Siz de aynı zamanda verileri süzerek arkadaşlarınız için paylaşıyorsunuz. Bir anlamda sosyal ağlar üzerinde kendi özel ağınızı oluşturarak süzülmüş veriler ile beslenip zamandan tasarruf ederken aynı zamanda iyi vakit geçirerek sosyalleşiyorsunuz. mobil cihazlar

Ericsson Mobilite Raporu’na göre mobil cihaz aboneliği büyük bir hızla artıyor. 2015 yılında dünya üzerindeki mobil abonelik sayısı, dünya nüfusunu geçecek. Nitekim sadece mobil abonelik sayısı 2014’nın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 120 milyon artarak yüzde 7 büyüme kaydetti. 2019 yılında ise ağa bağlı olan mobil cihaz sayısının 9,2 milyar olması bekleniyor. Mobil genişbant aboneliklerinin de büyümeye devam ederek 2019 yılında 7,6 milyar adede ulaşması bekleniyor. Hal böyle olunca belki de 2020’li yıllarda www’ye elveda diyebiliriz.

Eğer sizde yeni nesil internet üzerinde yerinizi sağlamlaştırmak istiyorsanız mobil cihazlar konusuna eğilmenizde fayda var. Şirketinizin mobil stratejisini belirlerken gelecek araştırmalarını dikkat alın. BT Günlüğü olarak geçtiğimiz ay dergimizde yayınladığımız ve halen http://btgunlugu.com.tr adresi üzerinden ulaşabileceğiniz “Güvenli ve Doğru Mobil Strateji İçin 10 Adım” isimli makalemize de göz atabilirsiniz. 

Tablet PC Satın Alma Rehberi 2014