Windows XP’nin Ölümü Diğer Devleri Sevindirdi!

windows

Microsoft’un, 2000’li yıllardan beri beri süren hegomanyası nihayet sona erdi ve Microsoft, Windows XP’nin ipini çekti. Peki bu değişim hangi dev Amerikalı şirkete yaradı. Cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Intel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 2014 yılının ikinci çeyreğindeki tahmini gelirinin 13 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini açıklamıştı. Ne var ki işlemci ve yonga devine, hiç beklemediği yerden iyi bir haber geldi. Microsoft’un XP’nin fişini çekmesiyle birlikte, özellikle ticari işletmeler Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 gibi işletim sistemlerine yöneldi.  Elbette Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1, XP’den çok daha fazla donanım talep eden yazılımlar. Bu da işlemci ve anakart pazarının hareketlenmesine ve Intel ürünlerine çok daha fazla talep olmasına neden oldu.

3stones

Intel şimdi, yılın bu dönemindeki tahmini gelirini, 13 milyar dolardan 14 milyar dolara taşıdı. Yani bu değişiklik beklendiğinin aksine Linux gibi açık kaynak kodlu işletim sistemlerine değil: donanım devlerine yaradı.

Minecraft’ın Sony PS4 ve Xbox One Sürümü Yepyeni Özelliklerle Tanıtılacak