2015 Samsung’un Yılı Olacak Gibi Görünüyor

samsung4

Amiral gemisi Galaxy S5’in beklentilerin altında kalmasının ardından zorlu bir sürece giren Samsung’un 2015’te bu durumu tersine çevireceği söyleniyor.

2015’in ilk çeyreği için mali sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıklayan Amerikalı teknoloji devi Apple yılın ilk çeyreğinde 74.5 milyon iPhone satarak 2015 yılına müthiş bir başlangıç yapmış olsa da, yılın toplamında Samsung daha etkili olacak gibi görünüyor. 2015’in ilk çeyreği göz önüne alındığında oldukça sıkıntılı bir süreci geride bırakan Güney Koreli teknoloji devinin yeni telefonlarını piyasaya sürmesiyle bu durumun değişeceği tahmin ediliyor.

samsung.logo_

Geçtiğimiz yılın başında piyasaya sürdüğü Galaxy S5’in beklenen ilgiyi görmemesinin ardından akıllı telefon pazarındaki payı düşüşe geçen Samsung zor günler geçirmeye devam ediyor olsa da, Jefferies & Co analistlerine bakılacak olursa 2015 Güney Koreli teknoloji devi için oldukça başarılı bir yıl olacak. Galaxy S5’e göre çok daha yenilikçi bir akıllı telefon olacak gibi görünen Galaxy S6‘nın potansiyeline dikkat çeken analistler, bunun yanı sıra firmanın üst düzey akıllı telefonlarında metal gövde kullanmaya başlamasının oldukça etkili olacağını düşünüyorlar.

Apple’a karşı en büyük avantajı, düşük maliyetli akıllı telefonların Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda gördüğü yoğun ilgi olan Samsung‘un bu pazarlardaki etkinliği başta Xiaomi olmak üzere rakip firmalar tarafından sekteye uğratılmış olsa da, firmanın 2015 yılında bu pazarlardaki üstünlüğünü geri kazanacağı belirtiliyor.

iPhone 6S İddiaları Kuvvetlenmeye Devam Ediyor